2.2.05

Sapanca - 2000

KÜÇÜK BİR HAFTASONU KAÇAMAĞI

İstanbul'u çok seviyorsunuz, İstanbul da sizin icin "bırakılamayan, terkedilemeyen sevgili" ama yine de arada bir ondan uzaklaşmak, tıpkı bir sevgili gibi araya özlem sokarak onun daha fazla değerini anlamak istiyorsunuz. Eğer bu cümlelerde sizin İstanbul'la olan ilişkinizi anlatıyorsa, sizin de bizim gibi küçük bir haftasonu kaçamağına ihtiyacınız var demektir.

Ve işte Sapanca kaçamağı tüm yönleri ile…

Ne İstanbul'dan çok uzak, ne de çok yakın, tam ideal bir haftasonu kaçamağı için uygun. Arabayla yola çıktığınız zaman Sapanca'ya vardığınızı anlamak hiç de zor değil, çünkü olabildiğince büyük Sapanca gölü tüm güzelliğiyle sizi karşılıyor. Bizim haftasonu kaçamağımız Sapanca gölünün etrafındaki köylere yapılan bir yolculuktan oluşuyor. Hele ki sizin de bir gün bizim gibi fotoğrafın Ara Güleri olma hayalleriniz varsa, demek ki doğru yerdesiniz çünkü Sapanca'nın köyleri sizlere sadece harika manzaralarını sunmakla kalmıyor, en güzel portre resimlerinize de tükenmez bir kaynak olma görevini üstleniyor tıpkı bir dolu afacan çocuğun objektiflerimize gönüllü poz vermeleri gibi. Bizim gezdiğimiz köyler arasında Eşme, Aşağıdereköy ve Maşukiye var. Köylerdeki güzel yaşamları özümleyip, yeterince resim çektik diyorsanız, büyük bir ihtimalle karnınız acıkmaya başlıyor.

Sapanca yemek yemek için her köşe başı sizlere değişik seçenekler sunuyor, ister yol kenarından meyva, sebze alıp gölün kenarında piknik yapın, ister Sapanca'nın ünlü alabalığını kendiniz pişirip yeme zevkine varın. Yemekten sonra olurda şehir hayatını özlemeye başlarsanız sizin için de bir alternatif olarak Sapanca'nın merkezini öneriyoruz. Küçük iş hanları, güzel caddeleri içinde küçük bir yolculuğa çıkabilir ya da göl kenarında bir kafede oturup güneşin batışının tadına varabilirsiniz…Gezinizin sonunda eminiz ki sizler de bizim gibi İstanbul'a kavuşma hayalleri içinde yanacaksınız, ama her zamanki bildik sebeplerden dolayi değil, bu sefer resimlerinizi bir an önce fotoğrafçıdan alıp Sapanca'dan ne kadar çok anı ile ayrıldığınızı görmek icin…


Sapanca Gölü'nün güzelliğini anlatan bir şiir…

Batan güneş kıpkızıl kor
Suları al, dağları mor
Gönlü sevinç dolduruyor
GEL GİDELİM SAPANCAYA

Altın renkli kumsalı var
Al yelkenli sandalı var
Elma yüklü gül dalı var
GEL GİDELİM SAPANCAYA

Dağları türkü söyler
Cennet midir zümrüt köyler
Güzelliği gönül eğler
GEL GİDELİM SAPANCAYA

Akşam gökten Yıldız iner
Dalgaların sesi diner
Kıyılara gölge siner
GEL GİDELİM SAPANCAYA

Gece tren atlas kuşak
Kıyılara dolanarak
Göle serper yakut şafak
GEL GİDELİM SAPANCAYA

Çimenleri yeşil İpek
Sen türküler söyleyerek
Elma derviş etek etek
GEL GİDELİM SAPANCAYA

Zeki Tunaboylu, Mustafa Koç
Göl-Deniz Şiirleri, Isparta

No comments:

 

Zirve100 Site ekle
Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory